Diensten

WAT DOET BUREAU GEZOND?

Bij Bureau Gezond kun je terecht voor coaching en begeleiding op het gebied van een gezonde leefstijl. Misschien roept ‘een gezonde leefstijl’ een beeld op waarin je veel moet en weinig mag, maar dat is juist niet zo! Je hoeft geen (honger)diëten te volgen of 3x keer per week naar de sportschool! Juist het zetten van kleine stapjes draagt bij aan het realiseren van een duurzame gedragsverandering. Je voelt je fitter en je staat achter de keuzes die jij maakt. Bureau Gezond kan jou helpen bij het maken van de juiste keuzes waardoor je je energieker en blijer zal voelen.

Bureau Gezond staat voor een persoonlijke en betrokken aanpak en wordt gekenmerkt door veel kennis en ervaring op leefstijlthema’s als voeding, beweging en blijvende gedragsverandering.

 Bij Bureau Gezond kun je terecht voor Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) – CooL en Kinderleefstijlcoaching, individuele coaching, en wandelcoaching. 

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) wordt vergoed vanuit de basisverzekering als deze voldoende effectief is. Het is een tweejarige aanpak naar een gezonde leefstijl die zich richt op een combinatie van gezondere voeding, meer beweging en blijvende gedragsverandering. Jouw (huis)arts kan je doorverwijzen.

CooL is een GLI en staat voor ‘Coaching op Leefstijl’.

CooL helpt mensen met overgewicht of obesitas bij duurzame gedragsverandering. Het doel van dit programma is om binnen twee jaar onder begeleiding en met behulp van tools een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

Ik help je graag bij het behalen van je persoonlijke doelen! Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Kinderleefstijlcoaching (GLI voor kinderen/gezinnen)

Kinderleefstijlcoaching (GLI voor kinderen). Een programma gericht op het verbeteren van leefstijl voor kinderen verschilt van dat van een GLI voor volwassenen. De leefstijl van het kind staat natuurlijk centraal maar de rol van de ouders is minstens zo belangrijk. Een kind is nu eenmaal niet volledig in staat om helemaal verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen gezondheid. Door de opvoeding, ondersteuning en voorbeeldrol spelen ouders een cruciale rol bij de gezondheid van het kind. Een effectieve GLI voor kinderen betrekt dus het kind èn de ouders. Kinderleefstijlcoaching is daarmee dus ook ouderleefstijlcoaching!

Individuele coaching

Als de GLI je niet aanspreekt of wanneer een ‘een-op-een-traject’ jou beter past, kun je kiezen voor individuele coaching.

Leefstijlcoaching gaat over jouw leven. Je wilt bepaalde dingen veranderingen maar weet niet hoe of waar je moet beginnen. Door een coachingstraject te volgen word je je bewust van de invloed die je zelf hebt op de vier leefstijl pijlers (voeding, beweging, stress/slaap en blijvende gedragsverandering). Je krijgt inzicht(en) om bewuste keuze te maken die jouw gezondheid ten goede zullen komen en zullen leiden tot een leven in balans. Samen bewandelen we het pad dat door middel van het zetten van kleine stapjes zal leiden tot blijvende gedragsverandering. Je bereikt het meeste effect als je tenminste zes maande aan de slag gaat en je jezelf iedere vier weken een coachingsgesprek gunt.

Wandelcoaching

Wandelcoaching combineert de kracht van beweging en natuur met persoonlijke begeleiding. Tijdens wandelcoaching-sessies verkennen we jouw doelen en uitdagingen in een ontspannen buitenomgeving. De rust en ruimte van de natuur stimuleren inzichten en bieden nieuwe perspectieven, terwijl we samen werken aan jouw groei en welzijn.

Een gezonde leefstijl gaat niet over restricties, maar over kleine stappen naar een blijvende gedragsverandering.

Voel je energieker en blijer zonder strenge diëten of dagelijkse sportschoolbezoeken.

Ontdek de juiste keuzes met Bureau Gezond, voor een duurzame en persoonlijke aanpak in voeding, beweging en ontspanning.

Heb je vragen of specifieke wensen?

Scroll to top